Om os – Chow Chow

Lige siden jeg, Stine, kan huske, har hunde været en stor del af mit liv.

Mine forældres opdræt af Border Terriers har selvfølgelige haft stor indflydelse på min opvækst. Rigtig mange timer er brugt på bl.a. skuer og udstillinger i ind- og udland, i hvalpekassen med et utal af hvalpe og på gode traveture i naturen.

Mig og Hundene

Vores hunde er en del af familien og de er måske til tider lidt forkælet.

For mig er respekt og gode relationer vigtigt i mit arbejde med hundene. Gode fælles oplevelser styrker tilliden og giver en stærk hund. Derfor bruger jeg god tid på at socialisere og miljøtræne mine hunde. Togture, besøg på arbejdspladsen, møde med andre dyr, strøgture og frit løb i hundeskoven er nogle af de ting mine hunde præsenteres for.

Jeg bruger også en del tid på hundetræning på hold. Hvalpemotivation, unghundetræning, grundlydighed, rally, ringtræning og klikkertræning er blandt de ting hundene og jeg deltager i. Og så er der selvfølgelig udstillingerne, som optager en stor del af weekender.

Jeg deltager også aktivt i Dansk Chow Chow Klub. Jeg har arbejdet i bestyrelsen siden 2012. Som sekretær fra 2013-2015 og igen fra 2019 samt som klubbens webmaster for hjemmeside og facebook (dcck.dkfacebook/DanskChowChowKlub) siden 2015.

Hvorfor blev det en Chow Chow?

I 2009 flyttede min mand og jeg i hus og rammerne var klar til vores første hund. Min mand ønskede en større hund. I hans sene teenageår havde hans forældre en Chow Chow, så hans tanker gik den vej. Jeg var dog ikke helt overbevist. En stædig race, reserveret og efter sigende lavest på listen med hunde intelligens. - Og knap så adræt, så mine tanker om agilitytræning skulle nok også pakkes væk.

Jeg måtte overbevises, så vi tog af sted til nogle udstillinger for at kigge nærmere på Chow Chow'en. Jeg talte længe med erfarne Chow folk og vi besøgte selvfølgelig også nogle opdrættere.

Vi endte med at blive "skrevet" op til en hvalp og i oktober 2010 kunne vi hente vores første Chow Chow, Mandela.

I dag vil jeg slet ikke kunne undvære den ro og selvstændighed Chow Chow'en udviser. Min første antagelser er gjort til skamme. Ja, det er en stædig hund med en stærk personlighed og egne meninger. Det skal man være rustet (og tålmodig) til at håndtere. Ja, Chow Chow'en vælger til tider dig og dine gæster fra, men alle mødes med logrende hale. Ja, det er ikke en hund som henter bolden 2. gang du kaster den, men den kan sagtens lære alle tricks'ene hvis du træner med den.

Mandela-Nelly-Stine

Chow Chow hvalpe Hjelme kuld A Stine Hjelme

Uddannelse, kurser & foredrag

  • DKK opdrætter uddannelse
  • Stucture In Action & Puppy Development - Pat Hasting, USA
  • Tomme tæver, hvorfor - Nina Engelbrecht Diers
  • Vaccinationer - skal eller skal ikke? - Lise Bang Hansen

Frivilligt klubarbejde

  • Sekretær i Dansk Chow Chow Klub - jun. 2013 - marts 2015 og igen marts 2019 -
  • Webmaster i Dansk Chow Chow Klub - jan. 2015 -