Før du køber hund - dine overvejelser

Chow Chow hvalp Bao-Fang's Hong-Se Yue-Liang

Gode råd inden du køber en hundehvalp

Alle hundehvalpe er bedårende og man kan let være fristet til et "impulskøb". Men køber du hund, har du også valgt et ekstra familiemedlem for de næste 10-15 år.

Inden du lukker en hundehvalp ind i dit hjem og hjerte er der nogle vigtige overvejelser, du skal gøre dig.

Din tid

Hvor meget fylder dit arbejde og fritidsinteresser?

Du skal have lyst og tid til at passe en hundehvalp. Den skal luftes, trænes, passes og plejes. Nogle hunderacer har et højere aktivitetsniveau end andre og nogle har en stor pels, der skal passes. Det er ting der bl.a. har indfyldelse på hvor mange timer dagligt du skal bruge på/med hunden.

Hvor mange timer går der fra du tager af sted på arbejde til du er hjemme igen?

Nogle hunde er gode til at være alene hjemme, mens andre kan have svære ved det.

Din livsstil

Bor du alene, er I et par eller måske en stor børnefamilie? Er boligen et hus med have eller i en lejlighed på 3. sal? Er du til film på sofaen, altid i gang med en aktivitet - eller måske et sted midt i mellem?

Din økonomi

Anskaffelsesprisen er kun en lille del af udgiften forbundet med det at have hund.

Der er også en række udstyr, som skal være på plads når hundhvalpen flytter ind. Den skal have vand- & madskål, halsbånd/sele, snor, lejetøj, hundekurv/pude og måske også et bur.

Hunden skal have mad, godbidder og kødben. Den skal til dyrlæge for sundhedstjek og vaccinationer.

Den skal til træning og så skal den forsikres. Der er den lovpligtige ansvarsforsikring og evt. en sygeforsikring.

Valg af race - Border Terrier, Chow Chow eller noget helt tredje

Når du skal vælge din hund er det vigtigt, at du har ovenstående i tankerne.

Skal hunden være stor eller lille, hvilket aktivitetsniveau passer til dig, hvor meget tid vil du bruge på pelspleje? Det er også en god ide at have racens oprindelige egenskaber med i dine overvejelser (ex. jagt, hyrde, selskab).

Du kan læse mere om Border Terrie og Chow Chow i menupunkterne ovenfor.

Du kan også læse mere om andre hunderacer på koeb-hund.dk

Hvis du er i tvivl og har et par hunderacer i tankerne kan du besøge nogle forskellige opdrættere. De kan fortæller mere om racen og du kan sikkert også møde nogle voksne hunde.

Valg af opdrætter

Når du har valgt hvilken hund du skal have er næste skridt at vælge hvor du vil købe den. Det kan anbefales, at du besøger nogle forskellige opdrættere. Du kan sagtens besøge nogle, som ikke har hvalpe.

Vælg altid en seriøs opdrætter. Så sikrer du dig at hundene har det godt og at hvalpene har fået den rigtige opvækst og prægning. Et besøg giver dig også mulighed for at se, om der er en god "kemi" mellem dig og opdrætter. Det er vigtigt med tillid og god kemi i forbindelse med et hvalpekøb. Det giver et godt samarbejde i forbindelse med valg af hvalp, skiftet til hvalpens nye hjem og råd og sparring i hvalpens første tid hos sin nye familie.

Opdrættere som har gennemgået DKK's opdrætter uddannelse har fået en viden om avl, sundhed og socialisering.

Opdrættere under DKK er også forpligtet til at følge DKKs regler for avl, herunder avlsrestriktioner, avlsanbefalinger og etiske råd. Det kan du læse mere op på DKKs hjemmeside. Klik her.

Vi har gennemgået DKK's opdrætter uddannelse.

Kennel Hjelme Border Terrier hvalp

Kennel Hjelme Chow Chow hvalp Piuk Chow Possesses Black Passion